RESEPTIVINKKI: HÄRKIS ENCHILADAT

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food

Lihaton lokakuu, kasvisruokakeskiviikko ja härkispäivä ovat kaikki mulle tuttuja. Lihatuotteiden syönti ei ole mulle todellakaan välttämätöntä ja nautin monesti enemmän lihattomista ruokavaihtoehdoista. Lihattomia valintoja on tehty sekä ravintoloissa, että omassakin keittiössä ja niissä on viimeaikoina kehitytty huimasti. Kasvisruokailu kun ei ole pelkkiä sosekeittoja ja uunivihanneksia (vaikka söisin niitäkin toki erittäin mielelläni!) vaan huomioon täytyy ottaa myös tarvittavat ravintoaineet.

 

Mä olen usein korvannut ruoanlaitossa lihan härkäpapuvalmisteella, joka taipuu moneksi; pihveiksi, täytteeksi tai vaikka salaatiksi. Eniten käytössä on ehdottomasti maustamaton Härkis® original-versio, jota saa maustaa oman mielen mukaan. Mun henkilökohtainen lemppari tästä valmistettuna on enchiladat, joiden lihalliseen versioon ihastuin vaihtovuoden aikana meksikolaisissa pikaruokaloissa. Tarpeeksi lisukkeita ja juustoa tietenkään ranskankermaa unohtamatta, nami!  Normaalisti mä olen tehnyt enchiladat nyhtöpossuun, mutta #härkispäivän ansiosta syntyi laktovege-versio. Valmistukseen ei kulu varttia enempää ja resepti on niin helppo, että luottaisin heittää reseptin nenän eteen jopa poikaystävälleni.

 

Erilaiset kannustimet usein houkuttelee ihmisiä tekemään normaalista poikkeavia päätöksiä ja #härkispäivän pitäminen voisi olla yksi niistä. Kasvisruoan valmistaminen on helppoa eikä rokota lompakkoakaan sen enempää. Voit vaikka aloittaa kokeilemalla tätä reseptiä:

 

HÄRKIS ENCHILADAT

250g Härkis® Original
1 tlk Kidney-papuja
1/2 pss Tex mex -maustetta
Tortilla wrapejä
Mozzarellaa
250g Juustoraastetta
1 rasia Luumutomaatteja
1 prk Salsaa

Tuoretta basilikaa & korianteria
Ranskankermaa

Sekoita Härkis® ja pavut keskenään ja mausta tex mex -mausteseoksella. Lisää joukkoon hieman juustoa parantamaan koostumusta. Rullaa seos wrappien sisään ja aseta rullat vuokaan ”liitoskohta” alaspäin. Levitä salsa rullien päälle ja lisää myös loput juustoraasteesta, viipaloitu mozzarella sekä puolitetut tomaatit. Anna vuoan olla uunissa 225 asteessa n. 8-10min kunnes pinta on saanut nätin värin. Mausta tuoreella basilikalla ja syö ranskankerman kanssa.

 

Haastan jokaisen teistä viettämään härkispäivää ja heitän loppuun vielä pienen arvonnan mukaan! Kertomalla sun lempi Härkis-reseptin tai ideoimalla mitä sä siitä valmistaisit osallistut HÄRKIS® tuotepakettien arvontaan. Aikaa osallistua on viikko, 25.10 asti.

Psst.Verso Foodin (@versofood) Instagramista löytyy hyviä reseptivinkkejä, jos ideat meinaa loppua kesken.


10 Comments
 • Iina
  Posted at 06:26h, 19 lokakuun Vastaa

  Oma lemppari on kookosmaitoon/kermaan tehty curry! Toimii riisin tai riisinuudelin kamssa ja maistuu niin hyvältä! Pitääpä käydä kurkkaamssa instagramista uusia käyttövinkkejä ettei tuu aina jämähdettyä niihin samoihin :-D

 • Sara
  Posted at 08:36h, 19 lokakuun Vastaa

  Monia hyviä reseptejä on härkikselle mutta täytetyt kesäkurpitsat härkissitruunatäytteellä oli naaaam!

 • Laura
  Posted at 10:30h, 19 lokakuun Vastaa

  Vakkari on härkis tomaattikastikkeessa esim riisin tai pastan kanssa.

 • Essi
  Posted at 11:44h, 19 lokakuun Vastaa

  Mä oon tehnyt härkiksestä useampia ruokia mutta parhaiten mieleen on jäänyt tekemäni pastakastike. Käytin siihen chili-tomaattimurskaa sekä (paljon) aurinkokuivattuja tomaatteja, oli tosi hyvää!

 • t
  Posted at 18:58h, 19 lokakuun Vastaa

  Lempireseptini on härkisnachovuoka. Härkis maustetaan juustokuminalla, chilillä, paprikajauheella, tomaattipyreellä, suolalla ja pippurilla ja kasataan pellille nachojen, kirsikkatomaattien, itsetehdyn juustokastikkeen, salsan, punasipulin, paprikan, jalapenojen ja juustoraasteen kanssa.

 • Heidi
  Posted at 21:08h, 19 lokakuun Vastaa

  Härkisbolognese, nam!

 • Rosie
  Posted at 10:17h, 20 lokakuun Vastaa

  Härkis sopii hyvin juuri texmex-ruokiin! Itse olen korvannut sillä jauhelihan nachopeltiin. :)

 • kukka
  Posted at 14:35h, 20 lokakuun Vastaa

  Mun ehdoton lempi Härkis- resepti on intialainen Härkis-curry (https://versofood.fi/reseptit/intialainen-harkis-curry/).

  Curry kasvisproteiinilla, nam!

 • Jenni Kivimäki
  Posted at 16:59h, 20 lokakuun Vastaa

  Mä tykkään syödä härkistä monta kertaa viikossa, sillä en syö ollenkaan lihaa Eilen tehtiin juuri kavereiden kanssa texmex makuisesta härkiksestä natsopelti, oli tosi hyvää! Muuten arjessa käytän maustamatonta härkistä, oma ehdoton lemppari on heittää se tomaattikastikkeen sekaan herneiden kera, tosi hyvää ja nopeaa arkiruokaa

 • Vaula
  Posted at 00:41h, 21 lokakuun Vastaa

  Härkis-makaronilaatikko ikuinen lemppari! makaronilaatikon ohjeella.

Post A Comment