VIINI-ILTA LAITURIN NOKASSA

Kaupallinen yhteistyö:  Carr’s

 

Suuntaan nykyään mökille luonnon helmaan silloin kun mieli tarvitsee pienen tauon. Mökki ei aina ole ollut mulle samanlainen paikka rauhoittua kuin nykyään. Ollaan vietetty siellä kavereiden kanssa aikaa nuoresta lähtien – se oli sopivasti lähellä vanhempien valvovan silmän alla. Telttailin ensimmäiset telttailut mökkipihassa, opettelin isin avulla sytyttämään puusaunan ja harjoittelin uimista laiturin vieressä. Harvoin vietettiin täällä öitä perheen kesken, sillä olihan se mukavampi ajaa muutama minuutti kotiin omaan sänkyyn nukkumaan.

Vietettiin kesällä mökillä aikaa niin perheen, sukulaisten kuin ystävienkin kanssa. Sinne paikantuu paljon muistoja ja ihania hetkiä, joihin palaisin mielelläni takaisin. Löydettiin kavereiden kanssa yhteinen vapaa vuorokausi, joka töiden ja koulun vuoksi on harvinaista. Ajettiin mökille viettämään kesän päättäjäisiä meille kaikille mieleiseen tapaan, eli viinilasillisten ja tapasten äärelle. Istuttiin laiturin nokassa yömyöhään saakka, juustolauta tyhjeni erittäin nopeasti ja nautittiin vuoden viimeisistä mökkeilyistä.

 

 

Voileipäkeksejä voi tarjoilla todella monella tavalla ja eri makuja yhdistellen. Tässä on muutamat omat lempparit, jotka olen todennut hyviksi:

 

Onnistunut juustolautanen illanistujaisiin valmistuu Carr’sin keksilajitelmasta, kasasta erilaisia juustoja (tässä tapauksessa enempi on parempi!), chorizosta ja viinirypäleistä. Tämä yhdistelmä ei sen suurempia asetteluja kaipaa – kaikki vaan tarjottimelle ja herkuttelemaan.

 

Lapsuudesta tuttu lauantai-iltojen herkku tuo mulle paljon muistoja mieleen. Keksin päälle lisätty pippurituorejuusto, Oltermanni-viipale, viinirypäle ja suolakurkku on keskenään täydellisessä balanssissa ja valmistettiin näitä siskojen kanssa liukuhihna-meiningillä ennen Selviytyjiä tai Amazing Racea.

 

Voileipäkeksin, juuston, kinuskikastikkeen, rosepippurin ja sormisuolan yhdistelmä on hieman jännä, mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!

 

Tuorejuustosta, säilykekanasta, persikasta ja ruohosipulista saa valmistettua todella hyvän tahnan voileipäkeksien päälle. Herkuttelin tällä yhdistelmällä joskus useamminkin, mutta olin ehtinyt jo unohtaa näiden olemassaolon. Nam!

 

 Carr’sin maustetun voileipäkeksin sopii hyvin esimerkiksi nokare valkohome- tai vuohenjuustoa ja lusikallinen aprikoosimarmeladia.

 

Missä tilanteissa ja millä yhdistelmillä te nautitte voileipäkeksejä? Kaikkien kommentin jättäneiden kesken arvotaan Carr’s lahjakori täynnä herkullisia tuotteita. Ihana palkinto pimeneviin syysiltoihin tai vaikka pikkujouluihin. Aikaa osallistua on sunnuntaihin 11.11 asti ja kilpailun tarkemmat säännöt löytyy täältä.


16 Comments
 • Avatar
  Kukka
  Posted at 21:22h, 04 marraskuu Vastaa

  Useimmiten tulee syötyä juhlapyhinä voileipäkeksejä, tosin välillä myös ihan muulloinkin – kun mieli tekee.

  Tykkään eniten yhdistelmästä voileipäkeksit- edam-, mustapippuri-, sinihome- ja valkohomejuusto.

  Viikunahilloa pitäis myös kokeilla!

 • Avatar
  Ilona
  Posted at 21:45h, 04 marraskuu Vastaa

  Noi keksit sopii parhaiten just illanistujaisiin tai viini ja juusto -iltoihin kavereiden tai poikaystävän kaa! :)

 • Avatar
  Ella
  Posted at 03:35h, 05 marraskuu Vastaa

  Nautin voileipäkeksejä hyvän juuston ja viinirypäleiden kanssa, yleensä netflixiä katsoessa tai kavereiden kanssa hengailessa.

 • Avatar
  Maria
  Posted at 07:44h, 05 marraskuu Vastaa

  Erityisesti joulun alla tulee nautittua juustoja ja niiden kanssa on kyllä ain pakko olla myös voileipäkeksejä! Oma lemppari on vuojenjuusto yhdistettynä viikunahilloon.

 • Avatar
  Jenna
  Posted at 10:32h, 05 marraskuu Vastaa

  Viikonloppuisin rentouttavan illan iltapalana erilaisia juustoja ja keksejä. Näin glögikauden lähestyessä kylkeen myös hyvää glögiä.

 • Avatar
  Heidi
  Posted at 12:16h, 05 marraskuu Vastaa

  Kaverin kanssa viini-illassa. Höysteenä chorizoa, juustoja ja hilloja!

 • Avatar
  Iisa
  Posted at 12:21h, 05 marraskuu Vastaa

  Ehdoton lemppari on valkohomejuusto ja viinirypäleet voileipäkeksin päällä. Tykkään nauttia tätä yhdistelmää lämpimässä sohvan nurkassa yksin tai yhdessä perheen ja ystävien kanssa.

 • Avatar
  Sennu
  Posted at 20:56h, 05 marraskuu Vastaa

  Noi sun yhdistelmät kuulosti tosi mielenkiintoisilta! Itse en ole vähään aikaan syönyt voileipäkeksejä, mutta pikkujouluihin voisin kokeilla niitä joillain erikoisemmilla päällysteillä. Voileipäkeksit simppeleillä päällysteillä voisivat olla ihania myös arki-iltana teen kanssa :)

 • Avatar
  Iina
  Posted at 21:59h, 05 marraskuu Vastaa

  Tyttöjen illoissa ja tykkään yksinkertasista yhistelmistä eli päälle joko jotain juustoo tai esim viikunahilloo

 • Avatar
  Resus
  Posted at 07:31h, 06 marraskuu Vastaa

  Valkosipulituorejuustolla! Se on parasta, mutta muutkin juustot uppoavat. Yleensä ihan kavereiden illanvietoissa tehdään näitä.

 • Avatar
  Henna
  Posted at 18:16h, 06 marraskuu Vastaa

  Meillä on perheen kanssa tapana järjestää ”juustoilta” aina joulun alla. Tarjolla on mm. voileipä- ja suolakeksejä, piparkakkuja, erilaisia juustoa, hilloja ja hedelmiä. :)

 • Avatar
  Tuija
  Posted at 19:20h, 06 marraskuu Vastaa

  Voileipäkeksit sopii erityisesti illanistujaisiin! Itse olen tylsänä kokeillut niitä vain tuorejuuston kanssa. Pitää varmaan kokeilla seuraavalla kerralla jotain erikoisempaa :)

 • Avatar
  Pauliina.K
  Posted at 20:19h, 06 marraskuu Vastaa

  Hyvässä seurassa telkkaria katsellessa! Parhaimpia keksit ovat tuorejuuston tai voin ja Oltermannin kera :)

 • Avatar
  Katariina
  Posted at 06:58h, 07 marraskuu Vastaa

  Mun mielestä voileipä- ja suolakeksit kuuluu myös jouluun juustojen kanssa. :)

 • Avatar
  Veera Tynkkynen
  Posted at 14:50h, 07 marraskuu Vastaa

  Voileipäkeksit, juustot (lemppareina vuohenjuustogouda ja sinihomejuusto), hedelmät ja viini on kyllä parasta naposteltavaa illanviettoihin ja myös ihan pelkkiin koti-iltoihin silloin kun tekee mieli jotain hemmottelua

 • Avatar
  Jasmiina
  Posted at 09:04h, 09 marraskuu Vastaa

  Illanistujaisissa tuorejuuston kans!

Post A Comment