VARASLÄHTÖ JOULUN RUOKAPÖYTÄÄN

 

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Maldon & Colman’s kanssa

 

Perinteinen joulu meni multa viimevuonna sivu suun ja tästä johtuen olen odottanut sen viettoa tänä vuonna kahta kauheammin. Mulla joulukuusi odottamassa pystytystä, koristeita valmiina ja otin jo pienen varaslähdön jouluruokien makuun. Ollaan vietetty joulua perheen kesken perinteitä noudattaen siitä lähtien kun olin pieni. Pöydästä löytyi aina tietyt ruoat, joita odotti jo marraskuusta lähtien. Onko jo liian aikaista aloittaa hössötys, kun jäljellä on vielä seitsemän maanantai-aamua?

Aloitin tämän erittäin varoen ja pienellä mittakaavalla. Halusin tuoda ruokaan vähän makumaailmaa joulukinkusta ja sinapista, sillä oikeaa kinkkua en uskaltanut tähän talouteen vielä hommata. Poikaystävä olisi pitänyt mua aivan hulluna! Vaihdoin kinkun kanaan ja tein sille hieman miedomman kastikkeen tujun joulusinapin sijaan. Todella hyvää ja kyllä mun aistit osasi yhdistää kyseisen maun joulupöytään!

Käytin reseptissä Colman’sin sinappijauhetta, joka soveltuu ruoanlaitossa muuhunkin kuin perinteisen joulusinapin tekoon. Sillä sai helposti aikaan kastikkeen kanalle ja seuraavaksi tarkoitus olisi kokeilla valmistaa tästä salaatinkastiketta. Jauhetta sekoitetaan yleensä veteen, sokeriin ja etikkaan, mutta käyttäjästä ja käyttötarkoituksesta riippuen mahdollisuuksia on monia! Taidan vetää loppuvuoden aikana niin kovat sinappiöverit, että seuraavan kerran harkitsen sitä mausteena  keskikesällä grillimakkaran kanssa!

 

KANAA SINAPPIKASTIKKEESSA

Kanan fileeleikkeitä
Sitruunaa
Tähtianista
Parmesan juustoa

Sinappikastike:
4rkl Colman’s sinappijauhetta
4rkl sokeria
4rkl kiehuvaa vettä
2rkl etikkaa
1/2tl Maldon suolaa

 

Valmista sinappikastike sekoittamalla aineksest keskenään. Paista kanat pannulla kevyesti kypsiksi ja lisää ne vuokaan. Voitele kanat kastikkeella molemmilta puolilta ja asettele päälle sekä kuivuneet tähtianikset, viipaleiksi leikattu sitruuna sekä reilusti juustoa. Laita vuoka uuniin 200 asteeseen noin 10 minuutiksi.

  

Nopea lisukerisotto valmistuu hetkessä ja tykkään mielummin tästä kuin normaalista riisistä. Risottoriisit keitetään normaalin riisin tapaan kattilassa ja niiden ollessa valmiina joukkoon laitetaan pilkottua salottisipulia, parmesan juustoa, tilkka kaurakermaa ja valkosipulia. Valmista!

Vinkki: Lisään aina riisin ja pastan keitinveteen yhden kana- tai vihannesliemikuution. Näin maku imeytyy ruokaan paremmin ja lopputulos on hieman maukkaampi!

 

 Psst. Tein vielä glögin kanssa jälkiruoaksi Daim-tyylistä suklaata. Valmistus kesti puoli tuntia, resepti oli helppo ja tästä voisi soveltaa esimerkiksi hyvän joululahjan! Miksi mä en ole kokeillut aiemmin, nam!

 

Aikaisten jouluintoilijoiden on mahdollista voittaa jouluinen herkkukori kertomalla sun paras jouluherkku? Aikaa osallistua on pari viikkoa, eli 26.11 asti ja säännöt löytyy täältä.


16 Comments
 • Avatar
  A
  Posted at 16:28h, 11 marraskuun Vastaa

  Glögijuustokakku!!

 • Avatar
  Kukka
  Posted at 17:06h, 11 marraskuun Vastaa

  Mun paras jouluherkku on suklaakonvehdit!!! Nam!

 • Avatar
  jennika
  Posted at 18:01h, 11 marraskuun Vastaa

  riisipuuro <3

 • Avatar
  Iina
  Posted at 20:04h, 11 marraskuun Vastaa

  Parasta joulupöydässä on ehdottomasti kala mut en miellä sitä niin jouluseks, joten joulusemmista jutuista lemppari on riisipuuro mummon keittämänä :-) tietty myös joulutortut eri hilloilla toimii ja fezerin piparisuklaa

 • Avatar
  Resus
  Posted at 20:59h, 11 marraskuun Vastaa

  Itetehdyt fudget, joita voi varioida loputtomiin. Teen joka joulu lahjaksi mutta tulee syötyä itsekin :D

 • Avatar
  Ilona
  Posted at 21:03h, 11 marraskuun Vastaa

  En millään osaa valita vain yhtä! Kinkku, kylmäsavulohi, juustot ja piparit ja tietysti suklaa :)

 • Avatar
  mia
  Posted at 06:08h, 12 marraskuun Vastaa

  Ehdottomasti kaikkienaikojen maailman paras jouluherkku on joulutorttu! Näiden tekemisen aloitan yleensä noin syyskuussa. Ja jos nyt totta puhutaan, niin multa löytyy aina pakkasesta voitaikinaa ja luumuhilloa, jos vaikka akuutti hätä iskee kesken kesän :D

 • Avatar
  Jenna
  Posted at 08:16h, 12 marraskuun Vastaa

  Koska oon auttamaton makean ystävä, paras jouluherkku on ihan perinteiset joulutortut ja lisäksi jouluisilla mausteilla tehty porkkanakakku!:)

 • Avatar
  Airi
  Posted at 08:18h, 12 marraskuun Vastaa

  Luumurahka! Ilman sitä ei tuu joulua, eli teen rahkaa näin. Kaksi purkkia rahkaa, yksi purkki kermaa, kerman vatkaan löysäksi ja lisaan rahkat ja sokeria, sitten luumuhilloa pari kolme ruokalusikallista, jos aikuiset syö vain niin lisään rommia tujauksen muuten en käytä kun usein lapsetkin syö.

 • Avatar
  Pauliina.K
  Posted at 09:52h, 12 marraskuun Vastaa

  Taatelikakku on parasta joulussa, nam!

 • Avatar
  Tinja
  Posted at 11:21h, 12 marraskuun Vastaa

  Sienisalaatti on ihan parasta! Ja rosolli, imelletty perunalaatikko ja bataattilaatikko.. Ja tietysti suklaat.

 • Avatar
  Ella
  Posted at 11:34h, 12 marraskuun Vastaa

  Suklaa!

 • Avatar
  Heidi
  Posted at 12:14h, 12 marraskuun Vastaa

  Ehdottomasti itse tehty fudge!

 • Avatar
  Sennu
  Posted at 16:57h, 12 marraskuun Vastaa

  Ah joulu on kyllä itselleni oikea ruokajuhla! Yhtä suosikkiherkkua on mahdotonta valita, ainakin riisipuuro, piparit ja joulusuklaa ovat ehdottomia 😍

 • Avatar
  Rosie
  Posted at 20:36h, 12 marraskuun Vastaa

  Rakastan jouluruokaa kaikkinensa, mutta suklaakonvehteja ei kyllä voita mikä. :)

 • Avatar
  Titta
  Posted at 22:02h, 12 marraskuun Vastaa

  Joulun paras herkku kinkun lisäksi on ehdottomasti äidin tekemä lanttulaatikko. Ah tulispa jo joulu!

Post A Comment