ON TOP OF SAINT PETERSBURG

Skirt Mango / Sweater H&M / Jacket Burberry / Shoes Nelly.com* (adlink)

 

Venäjä on maa jonne ajaudun kerta toisensa jälkeen uudelleen. Tälläkertaa olen Pietarissa SO Saint Petersburg -hotellin kutsumana ja sain kaikenlisäksi mukaani matkaseuraa, joka matkustaa Venäjälle ensimmäistä kertaa. Olen jo pitkään toivonut voivani tuoda poikaystäväni kaupunkiin, johon tykästyin ensimmäisen kerran ala-asteikäisenä. A1 venäjää koulussa lukeneena tehtiin tänne aina luokkaretkiä ja kuluneina vuosina Pietarin kesälomareissut ystävän kanssa ovat olleet suosiossa. En todellakaan pistä pahaksi – Pietari on ihana kaupunki!

Vaihdettiin lentoliput junalippuihin ja hypättiin tiistaina Allegron kyytiin. Musta on jännä ajatella, että ollaan Helsingissä vain muutaman tunnin junamatkan päässä tästä kaupungista, eikä monet ole ajatelleetkaan matkustavansa tänne.

Käytiin eilen upeissa ravintoloissa ja paikoissa jonne meidät oli kutsuttu. Päästiin esimerkiksi venäläisten johtavan sosiaalisen median, VKontakten, tiloihin, jonka kattoterassilta oli upeat maisemat Pietarin ylle. Vielä viidennenkin kerran jälkeen tässä kaupungissa riittää nähtävää joka jaksaa yllättää!

Tänää vuorossa on luistelua ja viimeisen päivän gaalaillallinen. Mulla on päivän vapaa-ajalle jo muutamat kohteet joissa haluan vierailla – toivottavasti aikaa on tarpeeksi!

 


2 Comments
 • Juulia
  Posted at 11:30h, 16 joulukuun Vastaa

  Moikka,
  Oletkin varmaan tietoinen monista myllerröksistä Venäjä asioiden taustalla, niin poliittisesti kuin maantieteellisesti ja muutoinkin?
  Voitko seisoa Venäjä asioiden takana, kun olet tehnyt tämän yhteistyön? Oletko pohtinut arvotaustaa ja kuvaa ajatusmaailmastasi, mitä tällainen yhteistyö antaa lukijalle?

  Tarkoituksenani ei ole loukata tai asettaa sinua ristituleen, olen vain pohtinut, kuten varmasti moni muukin lukija, onko kaikkien yhteistöiden taustalla ainoastaan oman edun saavuttaminen versus todellinen kiinnostus asioiden takana. Tietysti takana on myös ansainta tarkoitus, mikä on ymmärrettävää, mutta kaikkeen ei tarvitsi ryhtyä, rahankaan kustannuksella.
  Blogisi sisältö rakentuu nykyään pääosin yhteistyöpostauksista, joten olisi tärkeä pohtia millaisia asioita edustat yhteistöiden kautta. Onko hetkellinen edun saavuttaminen yhteistyön kautta tärkeämpää kuin lukijoilta tuleva arvostus?

  Yhteistyöt karkottavat usein lukijoita, ja mitä vähemmän lukijoita on, sitä vähemmän yhteistöistä maksetaan. Jos panostaisit arvotaustan sisältäviin sekä harvempiin yhteistöihin, lukijamäärät eivät putoaisi, ja sinulle maksettaisiin enemmän yhteistöistä, koska lukijamääräsi ovat suurempia vrt. tilanteeseen, jossa teet lukuisia yhteistöitä ja karkoitat lukijoita. Voin olla myös väärässä, joten saat olla rohkeasti eri mieltä ja kuulen mielellään mielipiteesi.

  Tässä sinulle kuitenkin muutamia asioita pohdittavaksi.
  Vaikka et julkaisisikaan kommenttiani, toivon että pohtisit asioita syvemmin ja tutkisit ajatuksiasi yhteistöiden taustalla.
  Hyvää joulua Sinulle!

  • Sara
   Posted at 21:36h, 27 joulukuun Vastaa

   Moikka! Kiitos kommentistasi :-) Pr-matka Venäjälle oli erittäin mukava ja innolla odotettu, vaikka olen tottakai tietoinen juurikin näistä myllerröksistä mitä Venäjään ylipäätään tulee. Mä pidän Pietarista matkakohteena erittäin paljon ja kaikesta tästä yleisestä negatiivisuudesta huolimatta haluan nähdä myös niitä positiivisia asioita kyseisessä maassa.

   Ja mitä yhteistöihin tulee – ne tuntuu nykyään olevan kirosana lukijoiden keskuudessa. Ihan huolimatta siitä minkä firman kanssa se on toteutettu ja kuinka suurella panoksella. Suurin osa mun yhteistöistä on kuin onkin ollut mulla pidemmässä käytössä/olen tukenut kyseistä firmaa jo ennen yhteistyötä. On harmi, että lukijat automaattisesti olettaa yhteistöiden olevan ”mitä vaan rahan vuoksi” eikä bloggaaja oikeasti seiso kyseisen tuotteen takana. Viimeisimpiä yhteistöitä sivuten; ostan Tokmannista suurimman osan pesuaineista ja muista päivittäistavaroista huomattavasti halvemmalla kuin meidän lähikaupasta, jonka valikoima on todella pieni. Knorrin Snackpotit on edelleen mun quilty pleasure ja Samsungin puhelin käytössä, vaikka kampanja loppui jo kauan sitten ja tarkoituksena oli vain saada iPhonen käyttäjien rehellisiä mielipiteitä ko puhelimesta.

   Toit kuitenkin hyviä pointteja esille, joita tulisi pohtia blogin jatkoa ajatellen :-) Mukavaa joulua myös sinne!

Post A Comment