ENSIMMÄINEN UUTEEN VUOTEEN

 

Onnellisuus, tyytyväisyys ja innokkuus on tällähetkellä sanat joilla kuvaisin olotilaani. En usko ”uusi vuosi, uusi minä” hömpötykseen, sillä eilen pakkasesta kaivamani Ben&Jerry’s purkki olisi onnistuneesti päättänyt kaikki mahdolliset lupaukset herkkulakoista, vuotta on kulunut viikko enkä vieläkään ole saanut itseäni motivoitua lähtemään lähes naurettavan lyhyen matkan päähän salille ja tietokoneenkin aukaisin ensimmäisen kerran viimeyönä. En vieläkään jaksa kaivaa urheiluvaatteita kaapista, tilaan ruokaa kotiin jos siltä tuntuu ja nukun pitkät unet arkipäivisin. Eri suunnista tuleva paine aiheuttaa mulle stressiä sekä ahdistusta ja käsittelen sen käymällä sohvan nurkkaan tekemättä mitään. Mielummin siis annan asioiden sujua omalla painolla, asetan pieniä tavotteita joiden saavuttaminen on luontevaa ja jotka ei pakota muuttumista yhdessä yössä. Oman äkkipikaisen itseni kehitys on ollut työn alla jo pitkän aikaa ja vastaan tulleista ongelmista on selvitty osasta hyvällä ja osasta hieman huonommalla menestyksellä. Iho-ongelmien laskema itsetunto palautuu pian toivottavasti omalle normaalille tasolleen, muihin vertailu loppuu (sekä minulla että toivottavasti myös sinulla, jos sellaista on) ja yritän saada paremman version itsestäni esille.

 

Mietinnässä on erilaisia käsityö-projekteja joita haluan lähteä edistämään sekä ideoita, joilla haluan lähteä haastamaan itseäni. On myös tekoja, jotka ei harkinnan jälkeen tunnukaan niin pahalta toteuttaa ja haaveita, jotka ei olekaan niin ylitsepääsemättömiä. Pian olen taas vuoden vanhempi ja se on itseasiassa ihan kivaa.

 

  ”Iho-ongelmien laskema itsetunto palautuu pian toivottavasti omalle normaalille tasolleen, muihin vertailu loppuu ja yritän saada paremman version itsestäni esille.”

 

 

Psst. Edistys ihon suhteen on pientä ja hidasta, sillä takapakkia tuntuu tulevan aina iloitessani kasvojen hyvästä kunnosta. Ihan kuin ihoni pystyisi aistimaan helpotuksen ja tyytyväisyyden ja puskee vielä muutaman epäpuhtauden sellaisiin paikkoihin, joissa mulla ei koskaan ole edes ollut finniongelmia. Huuliin ilmestyvät viikoittaiset finnit tuntuu jo rangaistukselta liian vähäisestä vedenjuonnista tai ihon kosteutuksesta. Kun korpuiksi kuivuneet kipeät huulet ei vai olisi olleet jo tarpeeksi? Muita huomattuja sivuvaikutuksia on olleet järkyttävä väsymys ja unen tarve, kuivat silmät sekä kipeytynyt selkä. Viimeiselle mä en ole löytänyt mitään järkevää selitystä, mutten googletteluiden perusteella ole ilmeisesti ainoa joka tästä on kärsinnyt. Takaraivossa jyskyttää edelleen se, kuinka tyytyväinen tulen luultavasti lopputulokseen olemaan, joten tämä on sen arvoista. Toivotaan ainakin.

 


Tags:
6 Comments
 • Peppi
  Posted at 19:45h, 07 tammikuun Vastaa

  Moi Sara, saako kysellä mikä lääkekuuri sulla on nyt käytössä, ja kuinka kauan se kestää? Mulla alkoi puolisen vuotta sitten ihon kunto huonontua, ja ilmaantua sellaisia kipeitä finniryppäitä ympäri naamaa, ja voin niin samaistua noihin itsetunnon murenemisfiiliksiin. Sain reseptin sellaiseen aknegeeliin, joka auttaa (hetkellisesti), mutta pitäisi käyttää ihan jatkuvaan että vaikutukset pysyisi, mutta sitten se kuivattaa naamaa siihen pisteeseen että posket hilseilee melkein irti… Oon nyt miettinyt sitten lääkekuuria, vaikka kuulostaa kyllä hurjilta nuo sivuvaikutukset. Ois kivaa jos voisit tehdä postauksen, jossa vaikka kertoisit sun iho-ongelmien historiasta ja kuinka oot saanut niitä hoidettua, siitä sais varmasti moni muukin lukija vertaistukea. Paljon tsemppiä ja ihanaa uutta vuotta!!

  • Sara
   Posted at 04:10h, 14 tammikuun Vastaa

   Moikka! Mulla on tällähetkellä kolmen kuukauden Roaccutan-kuuri johon mä päätin lopulta turvautua. Kärsin teininä aknesta ja sain sen lopulta häviämään vuosiksi. Mun iho oli monta vuotta virheetön, mutta puoli vuotta sitten mun ihon kunto huononi pikkuhiljaa ja pian akne olikin jo tullut takaisin. Sinnittelin pari kuukautta ennen kun marssin ihotautilääkärille ja sain sieltä lopulta muutaman vaihtoehdon. Juurikin nämä geelit on mun omasta kokemuksesta sellaisia, että ne kuivattaa järkyttävästi ja vie aknen hetkellisesti pois, mutta käytön lopetettua akne palaa Halusin kokeilla tätä kuuria, vaikka hurjista sivuvaikutuksista tuli luettua ensimmäisen kerran vuosia sitten.

   Kattavaa ihopostausta on varmasti tulossa viimeistään helmikuun lopussa kuurin loputtua. Suuret tsempit myös sinne ihon kanssa kamppailuun!

 • Minä
  Posted at 00:30h, 08 tammikuun Vastaa

  Hei, mulla tuli myös tuo kipeytynyt selkä ja mietin kuumeisesti selitystä, kunnes kaivoin lääkkeen pakkausselosteen esille ja siellähän se luki, eli se on aivan normaalia.

  • Sara
   Posted at 04:00h, 14 tammikuun Vastaa

   Joo mä oon kuullut tästä Roaccutan-kuurin aikana kipeytyneestä selästä monelta eikä siihen ilmeisesti ole lääkäreilläkään mitään tarkkaa syytä minkä takia näin käy? Tosi jännä, mutta eiköhän tää mene ohi lääkekuurin loputtua!

 • Pinja Mitrovitch
  Posted at 16:54h, 08 tammikuun Vastaa

  Moikka Sara,
  Iho-ongelmat seuras mua yllättäen aikuisiällä, ennen kuin hain apua ja sittenkin taival oli tuskaisen hidas.
  Jos sua kiinnostaa lukea, miten mun ihon kanssa kävi, oon kirjoittanut siitä muutaman tekstin:

  Ihoni tarina; http://www.pinaycoco.fi/freethepimples-ihoni-tarina/
  Jouduin aloittamaan lääkityksen: http://www.pinaycoco.fi/jouduin-aloittamaan-laakityksen/
  Aikuisiän akne, puolivälissä lääkekuuria: http://www.pinaycoco.fi/aikuisian-akne-puolivalissa-laakekuuria/
  Epäpuhdas ja hormoonalisesti epätasapainoinen iho: http://www.pinaycoco.fi/somessa-esilla-epapuhdas-ja-hormonaalisesti-epatasapainoinen-iho/

  Really, tsemppiä. Toi on vaan kaikin tavoin niiiiin perseestä ja siihen ei muutaman vihersmoothiet auta.
  Ps. oot upee

  yst. Pinja // http://www.pinaycoco.fi

  • Sara
   Posted at 03:59h, 14 tammikuun Vastaa

   Hei ihan mahtavaa että oot jakanut sun iho-ongelmia noin laajasti! Odotan sitä hetkeä kun mäkin ”viitsin” läväyttää ne meikittömät kuvat kuurin alkuvaiheilta tänne blogiin – musta tuntuu että tällähetkellä ollaan jo aika lähellä sitä. Aikuisiän akne tuntuu olevan riesana aika monella eikä siihen tosiaan ne vihersmoothiet auta. Kipeiden finnien yhtäkkiä ilmestyessä tekee mieli vaan peruuttaa kaikki menot koko päivältä koska tietää, että meikkaaminenkin tulee olevan haastavaa.

   Sulla näyttää olevan iho jo aika hyvällä mallilla – toivotaan että itsekin pääsisin pian siihen pisteeseen :-D Ja kiitos!

Post A Comment