RESEPTI: VIIDEN MINUUTIN MIKROJUUSTOKAKKU

 

 

Jokaisella on varmasti jonkinlainen ässä hihassa yllätysvieraiden tai makean nälän varalle. Mulla se on juustokakku, eikä ihan mikä tahansa juustokakku, vaan viiden minuutin ja viiden ainesosan mikrojuustokakku. Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta? Tämä ei tosiaan vaadi liivatetta tai jähmettymistä yön yli, ja sujuu varmasti hieman kokemattomiltakin jauhopeukaloilta. Jaoin tämän reseptin vuosi sitten Snapchatin puolella ja kyseinen tarina keräsi varmaan eniten näyttökuvia mun snäpin historiassa. Nyt resepti siis tännekin puolelle siltä varalta ettei joku ole vielä törmännyt siihen. Aurinkoista tiistaita kaikille!

  

 

Tarvitset: 1 jälkiruokakulhon, 1rkl voita, 4 kaurakeksiä, 140G maustamatonta tuorejuustoa, 2rkl sokeria sekä ”täytettä”, kuten sulatettuja vadelmia tai mangopilttiä. Alkuperäisessä ohjeessa oli myös 1tl vaniljamakusiirappia, mutta mä olen minimoinut näiden makeutta jättämällä sen lopulta ohjeesta kokonaan pois.

Sulata voi jälkiruokakulhossa, voitele sillä kulhon reunat ja sekoita se lopulta murennettuihin kaurakekseihin. Painele seos kupin pohjalle. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja valitsemasi täyte keskenään tasaiseksi seokseksi ja laita keksipohjan päälle. Varo täyttämästä kulhoa liian täyteen, jolloin seos tulee mikrossa reunojen yli. Laita kulho mikroon puolelle teholle 4 minuutiksi niin, että mikro pyörii 45 sekuntia kerrallaan. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Nopeuttaakseni jäähtymistä olen laittanut kulhon pakastimeen kahden kylmäkallen väliin hetkeksi. Olen joskus onnistunut irroittamaan juustokakun kulhosta, mutta tänään yrittäessäni  keksipohja jäi kupin pohjalle. En siis ollut painellut sitä tarpeeksi tiiviisti. Onneksi tämä sopii syötäväksi myös suoraan kulhosta!

 

 Vasen: Yritä kipata juustokakku lautaselle. Turhaudu. Lusikoi kaikki takaisin kippoon. Oikea: Ota opiksesi äskeisestä ja jätä juustokakku kulhoon.

 


No Comments

Post A Comment