HELLEPÄIVÄN PARSA CARBONARA

Kaupallinen yhteistyö: Keiju

 

 

 

Lämpöisten kelien iskiessä mun ruoka-halu katoaa täysin ja niin on käynyt viimepäivinäkin. Napostelen päivän myötä mitä jääkaapista ikinä löytyykään – hedelmiä, marjoja, vihanneksia ja leipää. Ruoan täytyy lisäksi valmistua ilman uunia ja mahdollisimman nopeasti, sillä kotoa mitattava lämpötila on jo muutenkin järkyttävän korkea. Mua todella helpottaa tieto ensiviikon sateista, vaikka kuinka rakastankin aurinkoa ja kuumia hellepäiviä muuten. Vakkarituotteita jääkaapissa on viimeaikoina ollut pensasmustikat, miniluumutomaatit, sitruunamehu sekä Keijun rouhitut pähkinät -levite leivän päälle. Samalla saa lisättyä hieman siemeniä ja pähkinöitä omaan ruokavalioon.

 

 

Mulla pidempäänkin käytössä olleiden Keijun vegaanisten levitteiden sarjaan on tullut uusi tulokas, nimittäin rouhitut pähkinät joka on tuonut mukavaa muutosta paahdetut siemenet -levitteeseen josta syksyllä heitinkin jo reseptin ilmoille. Keiju rouhitut pähkinät -levite on maidoton, laktoositon ja gluteeniton ja se sisältää rouhittuja maapähkinöitä, cashewpähkinöitä sekä paahdettuja auringonkukansiemeniä. Käytän tätä normaalisti leivän päällä, mutta välillä käytän tätä myös leivontaan tai ruoanlaittoon. Rouskuvien pähkinöiden maku tulee ihanasti esille ruoassa pienenkin nokareen lisäämisen ansiosta. Se saa aamupalaleivät maistumaan hyvältä ihan sellaisenaan. Ja hei, vaikka paketti näyttääkin ihan tuorejuustolta, niin se löytyy kaupoista margariinien kanssa samasta hyllystä! Suomessa valmistetulla levitteellä on myös sydänmerkki ja se sopii vegaaneille.

 

 

Tarvitsin alkuviikosta pikaisesti ruokaa ennen kun lähdin nauttimaan aurinkoisesta kesäpäivästä, joten valmistin tuorepastaa sekä sitruunaista parsa carbonaraa lisäten joukkoon hieman pähkinälevitettä. Olen viimeaikoina ollut niin paljon menossa, että tällainen carbonara on hyvän maun lisäksi mahtava myös nopeutensa ansiosta.  Resepti löytyy hieman alempaa!

 

 

 

 

PARSA CARBONARA

Tuorepastaa
Tankoparsan nuppuja
2 valkosipulinkynttä
2dl kaurakermaa
2 kananmunaa
1,5dl parmesan-juustoa raastettuna
Nokare Keiju rouhitut pähkinät -levitettä
ripaus suolaa
ripaus pippuria

 

Paista parsoja hieman pannulla ja hienonna valkosipulinkynnet lisäten ne myös joukkoon. Sekoita kulhossa ruokakerma, munat, parmesaani ja mausteet. Yhdistä pasta ja parsaseos. Sekoita kerma-munaseos kuuman pastan joukkoon. Lisää mukaan nokare Keiju rouhitut pähkinät -levitettä ja sekoita joukkoon. Lisää halutessasi annosten pinnalle vielä parmesaaniraastetta, rouhittua mustapippuria sekä ruohosipulia. Tarjoa parsa carbonara heti.

 

 

 

Mitä sä valmistaisit Keijun rouhitut pähkinät -levitteestä? Leipoisitko, käyttäisitkö ruoanlaitossa vai laittaisit kenties sitä vaan leivän päälle. Kaikkien kommentin jättäneiden kesken arvotaan leffalippuja hellepäivien viilennykseksi tai vaihtoehtoisesti mahdollisia sadepäiviä piristämään (ne on kuitenkin vielä edessäpäin!). Arvonnan säännöt löytyy täältä ja aikaa osallistua on viikko, 16.6 asti.


15 Comments
 • J.P.
  Posted at 19:46h, 09 kesäkuun Vastaa

  Ai että nää sun safkat näyttää ja kuulostaa aina yhtä hyviltä! Kiva, että panostat myös esillepanoon. Lisää reseptejä vaan tulemaan!

 • Kukka
  Posted at 20:05h, 09 kesäkuun Vastaa

  Mä laittaisin varmasti ensimmäisenä leivän päälle, mutta voisin kokeilla myös leivontaan ja ruoanlaittoon.

  Tuo sun pasta näyttää ihan mielettömän herkulliselle! Pitää testata!

 • Minttu-Maaria
  Posted at 20:18h, 09 kesäkuun Vastaa

  En oo maistanut vielä joten vastaan että leivän päälle :D kuulostaa herkulliselta.

 • Paulina
  Posted at 21:46h, 09 kesäkuun Vastaa

  Kuulostaapa hyvältä tuo levite! Täytyykin ostaa seuraavalla kauppareissulla testiin :)

 • Hanne
  Posted at 22:31h, 09 kesäkuun Vastaa

  Leivän päälle!

 • Ilona
  Posted at 09:39h, 10 kesäkuun Vastaa

  Toi vois sopia hyvin jonkinlaiseen pähkinäkakkuun!

 • Resus
  Posted at 09:40h, 10 kesäkuun Vastaa

  Taitaisin käyttää ihan vaan leivän päällä, nam :)

 • Hanne
  Posted at 18:40h, 10 kesäkuun Vastaa

  Kuinka sattuikaan, mulla on just nyt ekaa kertaa testissä tuo rouhitut pähkinät -levite, ja olin ihan yllättynyt, kuinka hyvää se oli! Oon aikaisemmin maistanut sitä toista, ja tää päihittää sen kyllä hyvin.

  Levite toimii ilahduttavan hyvin myös paistamisessa (tänään paistoin siinä munakkaan), mut ajattelin kokeilla vielä leivonnassa ja tehdä jonkinlaisen pähkinäleivoksen!

 • Suvi Tomminen
  Posted at 21:31h, 10 kesäkuun Vastaa

  Käyttäisin ruoanlaitossa. Parsa carbonara kuulostaa herkulliselta sitä voisi testata!

 • Iina
  Posted at 21:39h, 11 kesäkuun Vastaa

  Ihan vaan sellasenaan leivän päälle!

 • jennika
  Posted at 10:33h, 13 kesäkuun Vastaa

  käyttäisin ihan vaan leivän päällä sillä ainainen juusto-minitomaatti päällynen alkaa kyllästyttää ja isompi vaivannäkö tuntuu ylivoimaiselta aamuisin. olisin siis ihan tyytyväinen jos leipä maistuisi hyvältä ihan vaan pelkällä voilla ilman että maku on tylsä, pähkinät toisivat varmasti mielenkiintoa levitteeseen!

 • Kepa
  Posted at 16:39h, 13 kesäkuun Vastaa

  Paahdetut siemenet-levitettä olen käyttänyt leivän päällä, pitääpä kokeilla tätä myös!

 • Aino
  Posted at 12:26h, 14 kesäkuun Vastaa

  Leivän päällä ja ruuanlaitossa :)

 • Maisa Hintikka
  Posted at 17:39h, 19 kesäkuun Vastaa

  Leipoisin sämpylöitä tai näkkäreitä ja laittaisin levitettä niiden päälle :)

 • helga
  Posted at 11:19h, 22 kesäkuun Vastaa

  Moikka! Yritin tätä tietoa etsiskellä sun blogipostauksista mutta vähän tuloksetta; mitä kameraa + objektiiveja käytät kuvaamiseen? Sun kuvissa on niin ihana tunnelma! 😍

Post A Comment