THAIMAA, VIETNAM & KAMBODŽA – 7 KYSYMYSTÄ JA VASTAUSTA REISSUSTA

Matkan tarjosi TAT*

 

Mitä? Missä? Milloin? Miksi?

Thaimaan turismi (TAT) kutsui mut elokuussa ruokamatkalle Aasiaan. Lennettiin Bangkokiin, josta matkustettiin Chantaburin kautta Rayongiin. Thaimaasta jatkettiin matkaa Kambodžan Kampotiin ja muutaman päivän kuluttua ylitettiin Vietnamin raja ja suunnattiin pienemmälle Phu Quoc-saarelle. Reissu itsessään kesti 10 päivää ja ehdittiin sinä aikana nähdä (ja maistaa) vaikka mitä. Olin reissussa ainoana suomalaisena ja suurin osa muista matkakumppaneista oli mua huomattavasti vanhempia. Tutustuin kuitenkin uusiin ihmisiin ja matka oli kokonaisuudessaan todella hauska, vaikken entuudestaan tuntenutkaan muita.

 

Mistä pidin?

Kuten arvatakin saattaa, ruoasta! Parhaat ruoat tuli ehdottomasti syötyä Thaimaassa, jossa makumaailma miellytti eniten. En ole koskaan syönyt yhtä paljon mereneläviä kuin Thaimaassa vietettyjen päivien aikana. Yritin myös vetää tom yam-överit reissun aikana, mutten kyllästynyt kyseiseen keittoon vieläkään!

Tykkäsin myös meille järjestetystä ”kokkikoulusta”, jonka aikana opittiin valmistamaan muutamat ruoka-annokset. Reseptit oli yllättävän helpot, ja voisin ne tännekkin lisätä jossain vaiheessa!

 

Mistä en pitänyt?

Hieman harmitti, että suunnattiin Vietnamissa heti Phu Quoc-saarelle, joka oli aikamoinen turistirysä rakennettu kiinalaisille. Käytiin ohjelman ulkopuolella vesiputouksilla ja kauniilla rannalla, mutta kumpaakaan ei oltu jätetty luonnon armoille ja koskemattomaksi. Nautin huomattavasti enemmän luonnollisemmista paikoista.

 

 

 

 

Oudoin ruoka jota maistoin?

Maistoin reissun aikana vaikka ja mitä, enkä välttämättä itsekään tiennyt aina mitä suuhuni laitoin. Kieltäydyin maistamasta tarjolla ollutta krokotiilia, joka olisi luultavasti ollut oudoimmasta päästä.

 

Mieleenpainuvin hetki?

Herättiin Kampotissa kirjaimellisesti kukonlaulun aikaan ja otettiin kaverin kanssa hotellilta polkupyörät alle. Kadut oli edelleen pimeinä eikä katuvaloista ollut tietoakaan. Pyöräiltiin tien reunaa pitkin samalla, kun huomattiin edessämme mitä kaunein orastava auringonnousu. Pysähdyttiin läheisille suola-plantaaseille, istuttiin hiljaisella tiellä ja nautittiin auringonnoususta, joka näyttäytyi lähes kaikissa väreissä.

 

Hintataso?

Hintataso oli jokaisessa maassa jossa vierailimme halpa, ellei jopa naurettavan halpa. Bissetuopillisen sai esimerkiksi Kambodžassa helposti alle eurolla ja Vietnamissa pärjäsin kolme päivää 15 eurolla, vaikka käytiinkin drinkeillä, ajettiin skootterilla ja ostin tuliaisia. Hotellit oli meillä varattuna ja maksettuna valmiiksi, mutta hyvätkin hotellihuoneet oli ihan kohtuullisen hintaisia.

 

Thaimaa, Kambodža vai Vietnam?

Tällä reissulla pidin eniten Thaimaasta, mutta haluaisin kovasti palata Vietnamiin tutkimaan isompia kaupunkeja. Näin Kambodžasta ja Vietnamista vain pienen murto-osan ja Thaimaassa olen ollut moneenkin kertaan.

 

Kampot Salt fields

Phu Quoc Cable Car

La Plantation, Kampot pepper farm

Suôi Tranh waterfall, Phu Quoc


No Comments

Post A Comment