LIHATON LOKAKUU: PINAATTI-VUOHENJUUSTOLASAGNE

 

Nyt eletäänkin jo uutta kuukautta, joka omalla kohdallani tarkoittaa lihatonta lokakuuta. Vaikka mun arkiruokavalio on muinakin kuukausina aika lihatonta, ajattelin seuraavien 31 päivän ajan kiinnittää siihen erityisesti huomiota. Päätin aloittaa kuukauden jonkinlaisella lasagne-ruoalla ja yhdistää useamman hyvältä vaikuttaneen reseptin keskenään. Lopputulos olikin erittäin onnistunut ja vetelen tässä kirjoitellessa kolmatta annosta naamaan. Hyvä suositus lihattoman lokakuun viettäjille ja miksi ei muillekkin!

Ajattelin tämän kuukauden ajan jakaa blogissa aina maanantaisin jonkin edellisen viikon hyväksi todetuista kasvisruokaresepteistä. Instagramin puolelta tulee lisäksi mitä luultavammin löytymään lisää reseptejä reaaliajassa!

 

 

VUOHENJUUSTO-PINAATTILASAGNE

9 lasagnelevyä
vettä
1 rkl suolaa

Pinaattitäyte:

400g pakastepinaattia
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2rkl öljyä
yrttejä
1tl suolaa
mustapippuria
(1/2tlk linssejä)

Kastike:
2,5dl raastettua parmesania
500g maitorahkaa
200g pehmeää vuohenjuustoa
2rkl oliiviöljyä
tuoretta basilikaa
1rkl hunajaa
1/2tl suolaa

 

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kiehauta vesi vedenkeittimessä ja lisää joukkoon suola. Aseta lasagnelevyt yksi kerrallaan kiehuvaan veteen ja kypsennä siellä 8-10min. Mä itse jätin ne kypsentymään niin pitkäksi aikaa kun olin valmiina muiden työvaiheiden kanssa. Välillä täytyy vaan tarkistaa ettei levyt kiinnity toisiinsa.
  2. Valmista pinaattitäyte. Kuutioi sipuli ja valkosipuli ja laita ne öljyn sekaan kuumentuneelle pannulle. Kuullota niitä pari minuuttia ennen jäisten pinaattikuutioiden lisäämistä. Paista kunnes pinaatti on sulanut ja mausta seos. Lisäsin joukkoon tässä vaiheessa hieman linssejä, mutta ne voi yhtähyvin jättää myös pois.
  3. Raasta parmesan ja jätä siitä n.0.5dl sivuun lasagnen pintaa varten. Jätä myös 100g vuohenjuustosta käyttämättä. Yhdistä kastikkeen ainekset ja sekoita tasaiseksi.
  4. Valuta lasagnelevyt ja huuhtele kylmällä vedellä.
  5. Voitele uunivuoka (tai muu uunia kestävä astia) öljyllä ja laita ensimmäisenä pohjalle ohut kerros pinaattitäytettä. Lisää kolme lasagnelevyä tämän päälle. Seuraavaksi laitetaan puolet rahkakastikkeesta ja päälle taas kolme lasagnelevyä. Viimeisenä loput pinaattitäytteet, loput lasagnelevyt ja päälle vielä loput rahkatäytteestä. Levitä pinnalle loput parmesanista sekä vuohenjuustosta.
  6. Kypsennä uunissa n.15min kunnes pinnalla oleva juusto ruskistuu.

 

Ps. Pakko heittää mukaan vielä yksi leipäsuositus, nimittäin kuvissakin näkyvä Lidlin paistopisteestä löytyvä tumma maalaispatonki! Super hyvää!

 


No Comments

Post A Comment