LIHATON LOKAKUU: MAUSTEINEN NUUDELIKEITTO VÖNERILLÄ

 

Paljastettakoon, että tämä oli mun ihka ensimmäinen kerta kun kokeilin Vöneriä. Kyseinen nimi on tullut esille monesti lihattomia ruokia selaillessani, mutta en ole vielä lähtenyt ottamaan siitä sen enempää selvää. Keittojen ystävänä mä halusin kokeilla miten tämä toimii mausteisessa nuudelikeitossa lihan tai kanan korvikkeena. Tekemiseen ei mennyt kymmentä minuuttia enempää ja tämä resepti jää ehdottomasti käyttöön viileitä talvi-iltoja varten!

 

MAUSTEINEN NUUDELIKEITTO VÖNERILLÄ

Nuudeleita
Vihanneksia
Vöneriä
Kookoskermaa
1 prk Tom Yam -tahnaa
Paneng red curry maustepussi
Chili
Pari valkosipulin kynttä
Jauhettua inkivääriä
Limeä

Keitä nuudelit suuressa määrässä nestettä. Paista toisella pannulla pilkotut vihannekset ja Vöner oliiviöljyssä. Lisää joukkoon chili, murskatut valkosipulit, kookoskerma, red curry-maustepussi ja inkiväärit. Anna kiehua muutaman minuutin ajan. Nuudeleiden ollessa valmiita lisää vihannes-Vöner seos kattilaan. Lisää Tom Yam-tahna ja tarvittaessa hieman nestettä. Purista lime-mehua keittoon ennen tarjoilua.

 


No Comments

Post A Comment