VÄLIKATSAUS 6 VIIKON TREENIHAASTEESEEN

Kaupallinen yhteistyö: Kuntokeskus Liikku

 

 

Siitä on kulunut nyt kuukausi kun otin treenihaasteen vastaan. Salitreeniä, kotitreeniä ja ulkotreeniä oman fiiliksen mukaan. Tahdon edelleen antaa itselleni rennommat päivät anteeksi – tietynlainen balanssi on säilytettävä. Ruokailutottumuksiin en ole tehnyt kuukauden aikana sen kummempia muutoksia, sillä olen huomannut jaksavani hyvin muutaman aterian turvin. Veden juomisessa sen sijaan on tapahtunut positiivinen muutos, jes! Tehtiin personal trainerin kanssa kuukausi sitten tavotteisiini sopiva treeniohjelma tietyt ongelmakohdat, kuten reistaileva selkä huomioon ottaen. Treeniohjelma kokonaisuudessaan löytyy kiinnostuneille aiemmasta postauksesta.

 

Viikkoni treenien osalta koostuvat muutamasta eri osasta: Salitreenistä, kotona tehtävistä kehonpainotreeneistä, lenkkeilystä ja lepopäivistä. Rennompina hetkinä olen levittänyt olohuoneeseen joogamaton ja tehnyt vähän liikkuvuusharjoituksia ja venyttelyjä. Treenejä on kertynyt viikossa kolmesta viiteen aina aikatauluista ja menoista riippuen. Se on tuntunut mulle hyvältä näin alkuun. Ei täysin se, mitä kuukausi sitten asetin tavoitteeksi. Kaipaisin ehkä mukaan vielä jonkinlaista ryhmäliikuntaa joka saa kunnolla hien pintaan.

 

Treeniviikkojen aikana kehitystä on tullut ainakin voiman muodossa – olen nostanut treeniohjelmassa viimeaikoina painoja ja toistokertoja nykyiseen sopivaksi. Liikusta löytyy laitteita niin monipuolisesti, että jokainen saa varmasti mielekkään treenin aikaseksi! Vaikka jokin laite ei mielyttäisi, niin aina löytyy jonkinlainen varavaihtoehto. Liikku-salit on myös mukavan tilavia, eikä kanssatreenaajat näin ollen puuskuta aivan niskassa.

 

Kotitreeneihin olen soveltanut saamaani treeniohjelmaa, mutta löytänyt netistä myös muita hyviä treenihaasteita.

Bring Sally Up -kyykkytreeni on omalla kehonpainolla tehtävä muutaman minuutin harjoitus. Kuulostaa helpommalta mitä on ja tämän jälkeen kyllä tuntuu! Tätä voi soveltaa myös esimerkiksi askelkyykkyyn. (video)

50-tehotreeni – 50 x haarahyppy, 50 x kyykky, 50 x askelkyykky, 50 x vuorikiipeilijä, 50 x punnerrus, 50 x istumaan nousu, 50 x pyöräilyvatsat, 50 x luisteluhyppy. Tätä riittää yksi kierros ja se on siinä!

Lenkkeilylle valitsen edelleen mieluiten aamutunnit ja salitreenille myöhäisen illan. Oon huomannut päivien olevan heti tehokkaampia ja tuotteliaampia.

 

Vuoden jokaisena päivänä 5-23 auki olevilla Liikku-kuntosaleilla saa treenattua joko yksin tai kuten mun tapauksessa personal trainerin kanssa hänen laatimaa treeniohjelmaa noudattaen. Ma-ke iltaisin (klo 16- 19) Liikku-saleille saa ottaa kaverin mukaan tutustumiskerralle. Tutustumisen aikana jokainen voi esittää mahdollisia kysymyksiä paikalla olevalle valmentajalle ja treenaaminen uudessa paikassa on muutenkin mielekkäämpää tutussa seurassa.

Liikusta on tullut Suomen nopeimmin kasvava suomalainen kuntokeskusketju – toimipisteitä tulee kokoajan lisää ja ne löytää tarkemmin tottakai Liikun sivuilta! Huomasin, että personal trainerin kanssa treenaamisen aloittaminen tai tavoitteisiin pääseminen on helpompaa, kun joku on huohottamassa niskassa ja tsemppaamassa tavotteissa. Tällaista tsemppiä mä ainakin itse tarvitsen tuloksiin pääsemiseen! Tottakai hän varmistaa myös, että liikkeet tehdään oikein ja tarpeeksi suurilla (tai pienillä) painoillaMulle treenin suunnitteli Hennalan salilta Anne Jääskeläinen.

 

Onko teillä syksy vaikuttanut jotenkin urheilurutiineihin?


No Comments

Post A Comment