HAASTATTELUSSA: SEVERI-KOIRA

 

 

1. Olen… Severi, kavereiden kesken Seve. Palvelija kutsuu minua Räyhä Ralfiksi mikäli erehdyn haukkumaan toisille koirille, mitäköhän sekin meinaa? Syntymäpäiviä juhlin vuoden toisena päivänä ja olenkin jo 4-vuotias energinen Rööperin rajalla asusteleva husky. Uudessa kodissa olen asustellut nyt kuukauden päivät ja pakko myöntää, että tämä jos joku on koiran elämää. Jouduin vaihtaa kotia edellisen palvelijani muuttuneen elämäntilanteen takia. Hän kohteli minua hyvin ja onnistui kouluttamaan minusta kelpo kansalaisen jääräpäisyydestäni huolimatta. Ymmärrän että välillä elämässä tapahtuu odottamattomia asioita ja hänhän halusi minulle vain paremman kodin mitä itse pystyi tarjoamaan. Tässä välissä jouduin kotiin, jota en mielelläni muistele. Minut haettiin sieltä onnekseni pian pois ja sen jälkeen nykyinen omistajani huomasi Facebookin aikuiset kodinvaihtajat -ryhmässä ilmoituksen kiireellisestä uudelleensijoituksesta. Nykyinen palvelijani oli kuulema katsellut minunlaisia hienoja koiria Venäjältä, mutta harva heistä sopi kerrostaloon. Molempien onni että meidän tiet kohtasi, täällä on hyvä olla.

 

2. Parhaat päikkärit nukun… sängyssä niin, että pystyn tarkkailemaan helposti jokaista palvelijani liikettä.  Aiemmassa kodissani en saanut oleskella sohvalla tai sängyllä, joten tämä on oikeaa luksusta!

 

3. Paras kaverini on… naapurin Martti, hänestä olettekin varmaan jo aiemmin kuulleet? Tultiin niin hyvin toimeen heti ensikohtaamisesta lähtien ja onkin kiva, että paras kamu asuu aivan seinän takana. Pääsin jo kerran naapuriin yökylään ja se jos mikä oli kivaa! Tehdään yhdessä pitkiä lenkkejä, riehutaan koirapuistoissa ja nautitaan yhteisistä seikkailuista. Alla on meistä yhteiskuva.

 

 

4. Jos saisin valita, ruokakupistani löytyisi aina… maksalaatikkoa. En meinaa millään ymmärtää miksi saan sitä niin harvoin vaikka olen kovasti yrittänyt osoittaa sen olevan lempiruokaani. Söisin mielelläni päivittäin ihmisten ruokaa, kuten jauhelihaa ja meheviä pihvejä. Eläinkaupan nameilla minua on turha yrittää lahjoa – se on katsos mun taktiikka laittaa palvelija vaihtamaan namit herkullisiin nakkeihin. Kaikki lihaisa siis kelpaa. Rehuja syön vain mikäli Martti yrittää ahmia munkin rehut suuhunsa, pakko edes yrittää pitää puoleni.

 

5. Kun minua pyytää tuomaan lelua, kannan omistajani eteen… tennispallon. Se on ainoa lelu joka minua kiinnostaa ja niitä on onneksi lelukori täynnä.

 

6. Kotihiiri, agilitykiitäjä vai näyttelyiden palkintorohmu? Temppuja ette muuten tältä jääräpäältä tule näkemään, mutta ulkoilen silti erittäin mielelläni. Viettäisin unelmapäiväni metsässä lenkkeillen ja koirapuistoja nuuhkien. Kotona rauhotun välittömästi ja se tekeekin minusta mallikkaan kerrostalokoiran.

 

 

7. Mikä muisto tai tapahtuma on jäänyt pörröisestä elämästäsi parhaiten mieleen? Nyt pistit pahan, tähän on erittäin hankala vastata! Lähimenneisyydestä paras muisto on se kun hypättiin uuden palvelijani kanssa junaan kohti uutta kotiani. Käytiin matkalla Mustissa ja Mirrissä valitsemassa mulle hienot uudet valjaat ja tykkäänkin näistä enemmän kuin edellisen kotini niittipannasta. Panta nosti tottakai katu-uskottavuuttani mutta onhan nämä valjaat nyt niin paljon mukavammat ja turvallisemmat, olen kuitenkin yllättävän vahva koira.

 

8. Leikitkö mielelläsi muiden koirien kanssa vai oletko tappelupukari?  Tämä riippuu täysin koirasta. Minua ei koskaan leikattu, joten saatan ottaa leikkaamattomat pojat pienenä uhkana. Olen (joidenkin mielestä) uhkaavan kuoreni alla erittäin hellyyttävä koira ja rakastan leikkiä muiden kanssa mikäli kemiat vaan kohtaa.  Ihmisille en koskaan hauku, vaan osoitan muilla tavoin että heidän näkeminen tekee minut iloiseksi. Vieraatkin on minulle ok, kaikki rapsutukset ovat erittäin tervetulleita.

 

9. Jos pöydälle olisi jäänyt makkara ja olisit huoneessa yksin, mitä tekisit? No antaisin makkaran olla, tottakai! Pöydillä olevat asiat ja ruoat ovat palvelijani ja tiedostan sen hyvin. Tästä saankin usein kehuja ja palkinnoksi jotain herkkua, hyvää kannattaa odottaa! Tilanne saattaisi olla eri mikäli makkara olisi maassa eikä siihen ole kielletty koskemasta.

 

10. Onko koira-elämän aikana ilmennyt ongelmia tai vastoinkäymisiä? Mitä, minunko kanssa? Osaan olla mallikkaasti kotona (yksin tai yhdessä), käyttäydyn yleensä hyvin hihnassa, tykkään uusista ihmisistä (koska se tietää aina rapsutuksia!) ja muutenkin olen erittäin leppoisa ja rakastettava tyyppi.

 

 

Jotta en vahingossakaan jättänyt teille liian asiallista kuvaa, niin loppuun oli kuulema pakko lisätä muutama kuva todellisesta itsestäni. Ensimmäinen kuva on ihka-ensimmäinen kuva minusta uuden kotini edessä. Kahdessa viimeisessä näytän kuinka rennosti osaan ottaa. Olen kuulema paras koira mitä omistajani olisi voinut edes toivoa ja olen samaa mieltä – mahtava tyyppi vaikka itse sanonkin!


2 Comments
  • Meri
    Posted at 17:48h, 05 toukokuun Vastaa

    Ihana postaus ja onnea uudesta perheenjäsenestä:)

  • Ellinoora
    Posted at 14:59h, 06 toukokuun Vastaa

    Ihana Severi! <3 Oon seurannut teidän juttui kans Instassa!

Post A Comment