MAKUMATKA AASIAAN – GRAAVILOHI-KIMCHI BAOT

Kaupallinen yhteistyö: Vaasan & Indieplace

 

 

The BAO reseptit on vallanneet Instagramin eikä se tosin ole mikään ihme. Itse sain reseptistäni maisteluvaiheessa ennätysmäärän ”niin hyvää!” kommentteja ja näitä valmistettiin lisää kolmelle peräkkäiselle aterialle. Oli jo aikakin saada kauppoihin pelkästään lämmitystä vaativat Bao Bunit, joiden täytteeksi sopii lihat, äyriäiset tai kasvikset – ihan oman ruokavalion mukaan. Olen hieman huomaamattani tiputtanut omasta ruokavaliostani lihan sekä useat maitotuotteet, joten luonnollisesti valitsin omaan kokeiluun äyriäistäytteen pienellä aasialaisella twistillä. Kimchin kanssa menin helpoimman kautta ja nappasin valmisrasian kalatiskiltä graavilohta ostaessa.

Älkääkä antako kuvien hämätä, tämä kaverin mielestä hankalan näköinen resepti on erittäin helppo, nopea ja valmistukseen riittää muutamien kippojen ja välineiden lisäksi pelkkä mikro The BAO höyrysämpylöiden lämmittämiseen. Edes hella ei (mikron löytyessä) ole pakollinen, sillä lohen kypsyminen tapahtuu jääkaapissa. Helppo makumatka Aasiaan!

 

 

Mikä on Bao Bun?

Bao Bun on kuohkea ja pehmeä, alunperin Kiinan Fuzhousta lähtöisin oleva sämpylä, joka on valmis käytettäväksi heti lämmityksen jälkeen. Näiden täytteeksi sopii hyvin sekä liha, kala tai kasvisvaihtoehdot. Mikäli mun resepti ei näytä juuri sun ruokavalioon sopivalta, niin netti on täynnä erilaisia täytevaihtoehtoja. Nämä on täydellisiä juuri kesään, kun itse tykkään syödä ainakin hieman kevyemmin. Erilaisten valmistustapojen vuoksi The BAO höyrysämpylöiden valmistus onnistuu niin kotikeittiössä kuin vaikka mökilläkin.

Kuten aasialainen ruoka yleensä, myös Bao Bunit on helppo sovittaa kasvisruokavalioon. Näitä tarjoillaan yleensä 2-3kpl annoksina joka kannattaa ottaa huomioon annoskokoja miettiessä. Niukemmin täytettynä näitä voi valmistaa hyvin vaikka alkupalaksi ja runsaammin täytettynä (kuten minulla)  nämä täyttää myös pääruokana.

 

 

GRAAVILOHI-KIMCHI BAOT

8kpl Vaasan The BAO -höyrysämpylää
kirjolohen mätiä
kimchiä (osta valmiina tai valmista itse)
300g graavilohta
1/4dl kalakastiketta
2 limen mehu
1tl chiliä
2tl sokeria
1tl raastettua piparjuurta

salaattitäyte:
punakaalia
retiisejä
kurkkua
porkkanaa
2rkl soijaa
2rkl seesamiöljyä
1 limen mehu
ruukku korianteria

1. Aloita suikaloimalla graavilohi pienemmiksi palasiksi. Sekoita kalakastike, 2 limen mehu, chili, raastettu piparjuuri ja sokeri keskenään. Lisää liemi lohen joukkoon ja anna maustua jääkaapissa vähintään 15minuuttia.

2. Valmista vihannessalaatti hienontamalla punakaali, viipaloimalla retiisi sekä porkkanat ja raastamalla kurkku.

3. Sekoita soija, seesamiöly, 1 limen mehu sekä hienonnettu korianteri keskenään ja kaada salaatin joukkoon.

4. Valmista Vaasan The BAO -höyrysämpylät jollakin seuraavista tavoista: bambukorissa höyryttämällä, höyrykorissa suljetussa kattilassa kiehauttaen tai mikrossa. Itse valmistin the BAO höyrysämpylät bambukorissa lisäämällä paistinpannulle 1-2cm kerroksen kiehuvaa vettä. Laita the BAO höyrysämpylät bambukoriin ja siirrä kori paistinpannulle n.2-6minuutiksi. Ennen korin siirtoa varmista, ettei vesi yletä sämpylöihin. Kun nämä on valmiita, nosta kori hetkeksi jäähtymään.

5. Kasaa The BAO höyrysämpylöiden päälle jääkaapissa kypsytettyä graavilohta, vihannessalaattia, kimchiä sekä kirjolohen mätiä. Koristele annos tuoreella korianterilla.

 


No Comments

Post A Comment